Anasayfa Genel EM Û MAFÊN ME, HAKLARIMIZ VE BİZLER, OUR RIGHTS

EM Û MAFÊN ME, HAKLARIMIZ VE BİZLER, OUR RIGHTS

4 Dakika Önce

İnsan hakları mücadelesinin içinden geçtiği bu zor günlerde, yaşamın her alanında yeni ihlaller ile karşılanmak ne yazık ki mümkün hale gelmektedir. Bizlerin üstüne düşen ise olabildiğince bu hak ihlallerine karşı yeni önlemlerle ile farklı yöntemler geliştirmek ve bu süreçlerin üstesinden gelebilmektir.

Gözaltılar, ev baskınları ve tutuklama süreçleri hak ihlallerin yaşandığı ve mağduriyetlerin yaşanıldığı süreçler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu süreçlerden önce çevirmeler ve kimlik sorgulamalarında karşı karşıya gelinen durumlarda, gözaltına alınırken, eviniz, aracınız veya üstünüz aranmak istendiğinde, maruz kalınan hak ihlallerine karşın sahip olduğunuz hakların farkında olmamız, ihlalleri engellemek açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.

Sorgu süreçlerinde sahip olduğunuz haklar nelerdir? Susma hakkı nedir ve hangi süreç/durumlarda kullanılır? Susma hakkı bölünebilir midir? Hangi durumlarda avukat isteyebiliriz? Gözaltından çıkarılınca sahip olduğunuz haklar nelerdir?

Gözaltında ve gözaltı yerleri dışında maruz kaldığınız işkence ve kötü muamele karşısında sahip olduğunuz haklar ve ulusal ve uluslararası sözleşmeler bağlamında devletlerin bağlı olduğu yükümlülükler nelerdir?

İşkenceye uğradıysanız, insani, hukuki yardım talebinde bulunmak için İnsan Hakları Derneği’ne (İHD), tedavi ve psikolojik destek için Türkiye İnsan Hakları Vakfına (TİHV) başvuruda bulunabilirsiniz!!!

Hangi durumlarda eviniz aranabilir? Eviniz aranmadan önce fakında olmanız gereken haklarınız nelerdir?

Kadın olarak haklarımız nelerdir? İstanbul sözleşmesinin kadınlara sağladığı güvenceler nelerdir? İstanbul sözleşmesi neden önemli? Şiddete maruz kaldığınızda yapmanız gerekenler nelerdir? 6284 Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un sağladığı haklar nelerdir?

Sosyal ve ekonomik haklarınız bağlamında iş yerlerinde maruz kaldığınız mobing uygulamaları ile nasıl baş ederiz?

Ve daha birçok sorunun cevabı için Kürtçe, Türkçe ve İngilizce şeklinde üç dilde hazırladığımız '' Haklarımız ve Bizler'' kitapçığımızı indirebilir ve inceleyebilirsiniz.

HAKLARIMIZI BİLDİĞİMİZ KADARIYLA VAR OLURUZ.

İNSAN, HAKLARIYLA İNSANDIR.

Diğer Yazılar
 İHD VAN
 Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir