Anasayfa Görseller TEHDİTLERİNİZE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

TEHDİTLERİNİZE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

17 Dakika Önce

                              TEHDİTLERİNİZE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

05.03.2023 tarihinde Bursa ilinde oynanan Bursaspor – Amedspor müsabakasında tribünlerde ayrı ayrı pankartlarda “BEYAZ TOROS” resminin olduğu ve “YEŞİL kod adlı MAHMUT YILDIRIM” isimli JİTEM tetikçisinin fotoğraflarının olduğu tespit edilmiştir.

Bir gün öncesinde Amedspor takımının bulunduğu otelin önünde geceden sabah saatlerine kadar küfürlü sloganlarla, tehditlerle, ırkçı tezahüratlarla ve havai fişeklerle Amedspor takımın dinlenmesi engellenmeye çalışıldığı, maç günü saha girişlerinde yeterli arama yapılmadığından saha içerisine silah mermileri ve bıçak dahil çeşitli kesici aletlerin içeri alındığı, karşılaşma başlamadan önce Amedspor oyuncularına ve teknik heyete saldırılar olduğu, maç başladıktan sonra futbol sahasına bir çok kesici delici eşyanın atıldığı maç bittikten sonra soyunma odasına giriş esnasında futbolcuların darp edildikleri, soyunma odalarından ve koridorlarında linç girişimleri yaşandığı kamuoyuna yansımıştır. Bu karşılaşmanın olaylı geçeceği ve provokasyonların olacağı açıkça bilinmesine karşın gerekli ve yeterli güvenlik önlemlerin alınmaması kabul edilemez.

Müsabaka esnasında Bursaspor tribünlerinde açılan ırkçı pankartlardan “Beyaz Toroslar”, 90’lı yıllarda devlet içinde örgütlenmiş ve devlet gücünün vermiş olduğu olanakları kullanarak 17 binden fazla faili meçhul cinayeti gerçekleştiren JİTEM’in kullanmış olduğu araçlardır. Bu yıllarda bir derin devlet yapılanması olan suç şebekesi Jitem, plakasız veya resmi plakalı toros araçları ile insanları evlerinden, işyerlerinden veya sokak ortasından alıp kaçırmışlardır. Bu insanlardan binlercesi yoğun ve sistematik işkencelerden geçirilmiş ve sonrasında evlerinin önüne veya sokağa atılmış; binlercesi de insanlık dışı yöntemlerle infaz edilmiştir. Unutulmamalıdır ki daha önce Şırnak, Diyarbakır ve çevre illerde asit kuyularından faili meçhul insan kemikleri çıkmış ve bu insanlık tarihinde bir utanç olarak kayıt altına alınmıştır.

Aileler bugün dahi yakınlarının cenazelerine ulaşamamıştır. JİTEM’in kaçırıp infaz ettiği kişilerin yakınları hala kayıplarını aramakta ve en azından mezarları olsun diye yakınlarının kemiklerini istemektedirler.

 Bir diğer pankartta yer alan şahıs ise YEŞİL kod adlı Mahmut YILDIRIM isimli bir kontra paramiliter katildir. Bu şahsın bölgede sayısız cinayet işlediği, kaçırma ve kaybettirme olaylarının asli faili olduğu ve hatta kaybettirilen 17 binden fazla insanın faillerinin başı ve sembolü olduğu kamuoyunca bilinmektedir. Hakkında yapılan çok fazla şikayet ve suç duyurularına rağmen hiçbir zaman yakalanmadığı ve hiçbir zaman yargı önüne çıkarılmadığı da bilinmektedir. Bütün bunlar yıllarca bölge insanlarından, daha sonra medya organlarından ve en son devletin ve hükümetin resmi organları tarafından da dile getirildiğine şahit olduk.

Bursaspor-Amedspor futbol müsabakasında tribünlerde özelde Amedspor’a genelde Kürt Halkına BEYAZ TOROS resmini ve YEŞİL kod adlı Mahmut YILDIRIM isimli JİTEM tetikçisi katilin fotoğraflarının gösterilmesinde ki mesajın bölge halkına ve Kürt Halkına “ölüm tehdidi” olduğu açıktır. Bu kavramlarla esas amacın Kürt halkına yönelik öldürme, katliam ve işkenceye övgüde bulunma ve halkı tehdit etmek olduğu; bu şekil bir eylem serbestliğini yapan kişilerin arkasında birtakım karanlık odakların ırkçı ve katliamcı yapıların da olduğu gözden kaçırılmamalıdır.  Bu pankartların polis denetiminden geçmeden tribünlere alınması neredeyse imkansız olduğundan bu durum faşist ve şovenist pankartların planlı şekilde içeri sokulduğunu göstermektedir.

Kürt halkına karşı ırkçılığı, öldürmeyi, katletmeyi teşvik eden ve nefret söylemi barındıran bu pankartların kim/kimler tarafından hazırlandığı, kim/kimler tarafından tribünlere sokulduğu ve açıldığının ivedilikle tespit edilmesi gerekir. Irkçı, katliamcı yapıların ve Kürt Halkını tehdit eden bu güruhun elindeki pankartları tribünlere alan güvenlik personellerinin de belirlenmesi gerekmektedir. Bu sorumlular ve arkalarındaki karanlık odakların titizlikle araştırılması, tespit edilmesi ve haklarında soruşturma açılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

90’lı yıllara bir daha geri dönülmeyecektir. 90 yılların katillerine özenenler duysun ki; hiç kimse tehditlerinize boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacaktır.

                               VAN EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU

İMZACI KURUMLAR

KESK VAN ŞUBELER PLATFORMU                                               ÖHD VAN ŞUBESİ

VAN BAROSU                                                                                 VAN DİŞ HEKİMLERİ ODASI

DİSK GENEL İŞ VAN ŞUBESİ                                                         VAN-HAKKARİ TABİP ODASI

STAR KADIN DERNEĞİ                                                                  İHD VAN ŞUBESİ

VAN TUHAY_DER                                                                          SERHAT GÖÇ DER

TJA                                                                                                  TMMOB VAN İKK   

VAN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI

 MEDYA DER                                                                                  ŞANO WAN

DEMOKRATİK ÖĞRENCİ MECLİSİ                                               BASK DER

ARSİSA                                                                                            DİSK EMEKLİ SEN

AÇIKLAMAYA DESTEK VEREN KURUMLAR

HDP İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİ

DBP İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİ

YEŞİL SOL PARTİ VAN İL BAŞKANLIĞI

HDP GENÇLİK MECLİSİ

Diğer Yazılar
 İHD VAN
 Görseller

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir