Anasayfa Basın Açıklamaları VAN SEÇİM GÜVENLİĞİ PLATFORMU OLUŞTURULDU

VAN SEÇİM GÜVENLİĞİ PLATFORMU OLUŞTURULDU

3 Dakika Önce

BASINA VE KAMUOYUNA

Biz Van Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği Van Şubesi, KESK Van Şubeler Platformu, İHD Van Şubesi, TMMOB İKK (İl Koordinasyon Kurulu) olarak seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası seçim güvenliği ile ilgili görev alacak, gözlemde bulunacak  ve seçimin özgür bir ortamda gerçekleşmesini sağlayacak bir çalışma ile VAN SEÇİM GÜVENLİĞİ PLATFORMU olarak sorumluluk üstleneceğiz.

Biz VAN SEÇİM GÜVENLİĞİ PLATFORMU seçim günü her seçim bölgesinde yer alarak, bütün partiler ile irtibat içerisinde her sandıkta çıkacak hukuksuz tutum ve uygulamalara müdahale edecek, seçim süresince sandıklarda gözlemde bulunacak, yaşanacak hukuksuzlukları tutanaklaştırarak, itirazlarda kullanılmak üzere partiler ile paylaşacağız. Seçim çevresinde ve sandıklarda yaşanacak hukuksuzluklara anında müdahale edilmesi için ilçe seçim ve il seçim kurulları ile irtibat ve koordine içerisinde seçim süresince alanda çalışmada bulunacağız.

Ayrıca; oy kullanımı bitip, oy sayımına geçildiğinde de yine aynı şekilde ilçe ve il kurullarında yer alarak gözlem çalışmamızı devam ettirerek, sayım bitimine kadar seçim çalışmasında yer alacağız.

Çalışmalarımız seçim öncesi ve seçim sonrası yaşanacak hukuksuz tutum ve davranışlara yönelik çalışmayı da kapsayacaktır.

VAN SEÇİM GÜVENLİĞİ PLATFORMU olarak; Demokratik sistemin vazgeçilmez parçası olan seçimlerde; Halkın iradesinin bağımsız ve tarafsız olarak özgür bir ortamda sandığa yansıtmalarını sağlama ve sandığa yansıtılan iradenin, şeffaf bir sayım ile devlet yönetiminin belirlenmesinde etkili olması çabasındayız.

Hukuk üstünlüğünü ve Demokratik bir ortamı egemen kılmak temel hedefimizdir.

Tüm bu çalışmalarımız sonucunda hazırlayacağımız raporu da kamuoyuyla paylaşacağız.

Diğer Yazılar
 İHD VAN
 Basın Açıklamaları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir